Lisenssisääntö tiukentuu: Lisenssi pakollinen mikäli haluaa tulokset viralliseksi tilastoihin

2.11.2023

SUL: Yleisurheilulisenssien voimassaoloa valvotaan – lisenssittömän urheilijan tulos ei ole virallinen

Suomen Urheiluliiton (SUL) yleisurheilukilpailussa tehty tulos ei ole virallinen, jos tuloksen tekijällä ei ole kilpailun aikana voimassa olevaa SUL:n yleisurheilulisenssiä. Lisenssi on pakollinen kilpailulupa kaikissa virallisissa yleisurheilukilpailuissa.

– Tämä ei ole uusi sääntö, mutta uutta on se, että säännön toteutumista valvotaan nyt tiukasti yhteistyössä Tilastopajan kanssa. Poikkeuksia ei sallita, sanoo SUL:n kilpailupäällikkö Mika Muukka.

– Jos viralliseen yleisurheilukilpailuun osallistuvalla urheilijalla ei ole lisenssi voimassa, tulos ei kirjaudu kausi -tai kaikkien aikojen tilastoon, eikä käy ennätykseksi tai tulosrajaksi arvokisoihin, eikä tulos muutu viralliseksi, vaikka urheilija hankkisi lisenssin jälkikäteen.

Yleisurheilulisenssi täytyy hankkia kaikille yleisurheiluharrastajille joko niin, että seura hankkii lisenssit kootusti kaikille seuran harrastajille tai ohjeistaa urheilijoita ja huoltajia lisenssinhankinnassa. Lisenssi tuo harrastajan lajin piiriin ja lapsille, ja nuorille lisäksi kattavan Sporttiturva-vakuutuksen.

Nyt on meneillään lisenssikausi, joka alkoi 1.10.2023 ja päättyy 30.09.2024.

Lisätietoa Yleisurheilulisenssistä:

https://www.yleisurheilu.fi/seurat/yleisurheilulisenssit/

Ohjeita SAUL.n sivuilta

Tästä