SM-kisoista 8 mitalia. Martti Passi tuplamestariksi

14.8.2022

Pedersören pieni kunta Pohjamaalta Pietarsaaren kupeesta järjesti tämän vuoden SAULin yleisurheilun SM kilpailut. Järjestävä seura IK Falken oli todella panostanut kisojen onnistumiseen ja veti läpi ehkä kautta aikain parhaimmin järjestetyt SM-kilpailut., niin puitteiltaan kuin toiminnallisestikin.

Vihdin Urheiluveteraanit oli liikkeellä pitkästä etäisyydestä johtuen pienellä mutta menestyksekkäällä joukkueella. Kaikki Pedersöreen matkustaneet urheilijat ylsivät SM-mitaleille.

Parhaiten menestyi Martti Passi, joka palasi juoksuradalle viiden vuoden tauon jälkeen voittamalla M75-sarjan 800m.n ja 1500m.n  mestaruudet. Edellisen kerran Martti kilpaili Lohjan SM-kisoissa vuonna 2017. Ilpo Liuska teki upean juoksun M55-sarjan 100 m.n aidoissa. Ilpon kultamitaliaika uupui vain 2 sekunnin sadasosaa Veikko Tarkkion 24 vuotta sitten juoksemasta seuraennätyksestä. Tauno Malmelin jatkaa vakuuttavaa M70-sarjan kuulantyönnön hallintaa. Tälläkin kerralla mestaruus tuli ylivoimaisesti, noin puolentoista metrin erolla seuraavaan. Myös Maire Sundell teki uudet seuraennätyslukemat N70-sarjan kuulantyönnössä.