4 SE-tulosta vauhdittomien SM-kisoista

13.1.2020

VIHDIN URHEILUVETERAANEILLE NELJÄ SE-TULOSTA

Suomen Aikuisurheiluliiton vauhdittomien hyppyjen Suomen mestaruuksista kisailtiin 11.1. Jyväskylässä. Vauhdittomien hyppyjen kilpailu on saanut vankan suosion Aikuisurheiluliiton SM-kilpailujen joukossa. Osallistujien määrä on koko ajan nousussa. Tämän vuoden SM-kilpailuun osallistui lähes 200 urheilijaa. Vihdin Urheiluveteraanit ovat aina olleet hyvin esillä ja kilpailleet menestyksekkäästi tässä kauden avaavassa kilpailumuodossa. Tämän vuoden kilpailu oli tulosten valossa vihtiläisittäin kaikkien aikojen parasta antia. Jyväskylän kilpailuissa tehtiin viisi uutta Suomen ennätystä, joista peräti neljä tekivät Vihdin Urheiluveteraanien urheilijat. SE-lukemia korjailivat: M30 Kolmiloikka Panu Pasanen tuloksella 9,67, M65 Pituus Harri Sundell tuloksella 2,81, M70 Korkeus Reijo Sundell tuloksella 136 sekä M75 Pituus Esko Kuutti tuloksella 2,60. SM-mitalien ja pistesijojen määrälläkin mitattuna menestys oli loistava. Kultamitaleita kertyi kaikkiaan 11 kpl, hopea- ja pronssimitaleita kumpiakin 3 kpl sekä näiden lisäksi tuli vielä kolme pistesijaa. SM-pisteitä Vihdin Urheiluveteraaneille kertyi 93 joka on 18 pistettä enemmän kuin viime vuonna vastaavista kisoista, joten hyvä avaus alkaneelle kaudelle.

Panu Pasanen teki komean paluun yleisurheilun pariin kahdeksan vuotta sitten päättyneen menestyksekkään aitajuoksu-uran jälkeen. Hyvin olivat Panun kimmoisuusominaisuudet säilyneet. M30-sarjassa syntyi komeaa jälkeä kolmiloikan SE.n 9,67 lisäksi pituushypyssä tuli kovan luokan tulos 3,25 jolla heltisi M30-sarjan Suomen Mestaruus. M50- Sarjassa Jouni Komulainen ponnisti korkeudessa kauden parhaansa 130 jolla sijoittui pisteille viidenneksi. Pituudessa Jounin tulos oli 2,39 ja sijoitus yhdeksäs. M55-sarjassa Petri Korander saavutti kultamitalin korkeushypyssä hyvällä tuloksella 150. Pituudessa ja kolmiloikassa Petri sijoittui pisteille. Kolmiloikassa tulos 7,71 toi neljännen sijan ja pituuden kuudes sija tuli 2,66 kantaneella hypyllä. M65-sarjaa hallitsi Harri Sundell voittamalla kaikkien kolmen lajin kultamitalit. Pituuden SE-lukemien 2,81 lisäksi kultamitalit heltisivät kolmiloikassa tuloksella 7,85 ja korkeudessa 133 ylityksellä. M70-sarjassa oli mukana kaksi vihtiläisurheilijaa, Risto Kemppainen ja Reijo Sundell. Riston saldo kisoista oli kaksi kultamitalia ja yksi pronssimitali. Reijon mitalisaaliina oli värisuora kulta- hopea- ja pronssimitaleilla. Pituushypyssä Vihtiin tuli kaksoisvoitto. Risto voitti kultamitalin venyttäen tuloksen 2,61 ja Reijo säesti hopeamitalilla hypättyään tuloksen 2,54. Korkeushypyssä Reijo paranteli entistä Suomen ennätystä 132 neljä kertaa, ensin 133 ylityksellä, jolla varmistui kultamitali ja sen jälkeen ylittyivät vielä korkeudet 134, 135 ja 136. Risto sijoittui korkeuskilvassa kolmanneksi ylitettyään 121. Kolmiloikassa osat vaihtuivat. Risto voitti SM-kultaa erinomaisella tuloksella 7,40, Reijon oli nyt tyytyminen pronssimitaliin 7,04 tuloksella. M75-sarjan edustaja Esko Kuutti oli terävällä hyppypäällä, siitä osoituksena pituushypyn ylivoimainen mestaruus ja SE-tulos 2,60. Kolmiloikka oli myös Eskon hallintaa, kultamitali heltisi 6,95 kantaneilla loikilla. Korkeushypyssä Esko kohtasi voittajansa, kun Kangasniemen Kalskeen Kalevi Partti ylitti 118 joka oli Eskolle hiuksen hienosti liikaa, joten tuloksella 115 hopeamitali kaulaan.

Seuraavana on vuorossa SM-hallimestaruuskilpailut Tampereella 21.-23.2.2020 jonne toivomme vihtiläisiltä runsasta osallistumista.