Antti Miihkiselle EM-Pronssia

19.9.2019

Yleisurheilun Masters-sarjojen (35+ vuotiaat) Euroopan mestaruuksista kilpailtiin 5.-15.9. Italiassa Venetsian alueella. Kilpailupaikat oli jaettu kolmelle eri kaupungille; Jesolo, Caorle ja Eraclea. Kilpailuihin osallistui kaikkiaan n. 5 000 urheilijaa 57.stä maasta. Vihdin Urheiluveteraaneista Venetsian kisoihin osallistui neljä urheilijaa.

Antti Miihkinen otteli hienosti M35 sarjan heitto-5-ottelussa saavuttaen erittäin tiukan taistelun jälkeen EM-pronssimitalin pisteillä 2870. Antin ottelu alkoi moukarinheitolla, jossa syntyi tulos 34,37. Avaus lajin jälkeen Antti oli sijalla 4. Ottelun toisessa lajissa, kuulantyönnössä, syntyi kelpo tulos 12,41 joka oli koko ryhmän kolmanneksi paras tulos. Pisteissä hänen sijoituksensa oli edelleen 4. Kolmas laji, kiekon heitto, meni vielä paremmin. Antti oli koko joukon toiseksi paras tuloksella 37,17, kokonaispisteissä sijoitus oli edelleen 4. Viimeistä edellisessä lajissa, keihäänheitossa, Antin nousu jatkui nyt koko otteluporukan parhaalla tuloksella 52,05. Hän nousi jo mitalin syrjään kiinni kolmanneksi. Viimeinen laji, painonheitto, sujui sekin loistavasti. Ryhmän toiseksi parhaalla tuloksella 11,11 varmistui pronssimitali. Antti osallistui myös keihäänheiton erikoiskilpailuun sijoittuen siinäkin pistesijoille kuudenneksi tuloksella 51,13.

Sinikka Illaru juoksi hienosti alkueristä finaaliin N65 sarjan 100 m.n juoksussa ajalla 16,66. Aika oli alkuerien kuudenneksi paras, kahdeksan parasta juoksi loppukilpailussa. Loppukilpailussa Sinikan vauhti parani huomattavasti ja hän oli erittäin lähellä mitalia. Aika 16,35 riitti upeasti 4. sijaan. Sinikan mukaan mitalitaistelu kariutui huonoon lähtöön.

Reijo Sundell ylsi pistesijalle M70 korkeushypyssä tuloksella 140. Hän sijoittui kilpailussa viidenneksi.

Jouko Miihkinen otteli M65 sarjan heitto-5-ottelussa pisteet 2746 sijoittuen kilpailussa sijalle 16. Joukon sarja oli: moukari 25,47, kuula 9,48, kiekko 34,32, keihäs 25,94 ja painonheitto 9,32.

Seuraavat Euroopan mestaruuskilpailut myönnettiin kisojen yhteydessä pidetyssä EMAC.n kokouksessa Suomeen. Kisat pidetään Tampereella 3.-10.7.2021. Näissä aikuisurheilun EM-kisoissa sarjat ovat 35+ viiden vuoden välein. Kisojen pääareena on Ratinan stadion, mutta myös Kaupin liikuntakeskusta ja Hervannan urheilukenttää tullaan käyttämään. Mainittakoon vielä, että näihin kisoihin ei ole tulosrajoja, joten kaikki halukkaat voivat osallistua tulostasosta riippumatta.

Jo ensi kesänä Lohjalla pääsee kokemaan kansainvälisen kilpailun tunnelmaa, kun siellä järjestetään aikuisyleisurheilun Pohjoismaiset mestaruuskilpailut 3.-7.7.2020.