Vihdin Urheiluveteraanit SM-kisojen kuudenneksi paras seura

18.8.2019

Raijan avaushyppy

Suomen Aikuisurheiluliiton (SAUL) yleisurheilun Suomen Mestaruuksista kilpailtiin Turun Urheilupuistossa 9.-11.8. Näihin kolmipäiväisiin kilpailuihin osallistui n. 1 000 urheilijaa ikäluokissa 30v – 95v. Vihdin Urheiluveteraanit osallistuivat SM-kisaan 21 urheilijan voimin. Seuran menestys oli jälleen loistava. Vihti oli kisojen kuudenneksi paras seura 130,5 pisteellä, edellä olivat vain suurten kaupunkien seurojen joukkueet Helsingistä, Jyväskylästä, Turusta, Tampereelta ja Lahdesta. Seuran tilille kirjattiin yhteensä 32 mitalisijaa sekä 8 pistesijaa. Suomen Mestaruus kultamitaleita saavutettiin peräti 15 kpl, hopeamitaleita 10 kpl ja pronssisia 7 kpl.

Sinikka Illaru hallitsi N65 sarjan pikamatkoja voittamalla mestaruudet 100m.n, 200m.n ja 400m.n matkoilta. 100m Sinikka juoksi uuteen ennätysaikaansa 16,06. Myös 200m.llä aika 33,29 on hänen uusi ennätysaikansa. Molemmat ajat ovat myös uusia seuraennätyksiä. 400m.n. voittoajaksi Sinikalle kirjattiin 1.23,61.

Tuplamestaruuteen ylsivät: Maija-Liisa Mertanen N55 sarjassa, Ilpo Liuska M50 sarjassa sekä Esko Kuutti M75 sarjassa.

Maija-Liisalla oli todella rankka viikonvaihde, sillä hän urakoi kisoissa kolmella juoksumatkalla sekä päälajissaan 5000m.n kävelyssä, josta kultamitalin tuonut aika oli 30.32,41. Toisen kerran Maija-Liisa nousi palkintopallin korkeimmalle korokkeelle 10 000m.n juoksun palkintojen jaossa voittoajan ollessa 50.58,58. Kultamitalien lisäksi hän saavutti vielä kaksi hopeamitalia 400m.n ja 800m.n matkoilta ajoilla 1.18,63 ja 3.02,54.

Ilpo Liuska teki kovat tulokset M50 sarjassa, joista palkintoina olivat kaksi kultamitalia ja yksi hopeamitali. 100m. n aitajuoksun voitto heltisi ajalla 15,96. Toisen kirkkaimman mitalin hän nappasi pituushypystä voittotuloksen ollessa 5,40. Ilpon mitalitili täydentyi vielä hopeamitalilla 100m.n pikamatkalla. Aika 12,30 on todella kovaa luokkaa. Ilpo esiintyy myös tulevassa Ruotsi–Suomi maaottelussa Tukholmassa sunnuntaina 25.8. Ilpo sai kutsun Suomen aikuisurheilijoiden viestijoukkueeseen 4x100m.n viestiin Ruotsin veteraaneja vastaan. Viesti juostaan sunnuntaina osana toisen kilpailupäivän avausta.

Esko Kuutti nappasi kultamitalit keihäässä ja kuulassa tuloksilla 39,90 ja 11,45. Kiekonheitossa Esko päätyi niukasti pronssimitalille tuloksella 31,69. Kiekkokisa oli todella tasainen, sillä mitalistien tulokset ovat kaikki 0,34 m.n sisällä toisistaan.

Petri Korander urakoi M55 sarjassa peräti viidessä lajissa. SM-kultamitali irtosi seiväshypystä hyvällä tuloksella 3,05. Kaksi muuta mitalia olivat pronssisia lajeina pituushyppy ja kolmiloikka. Mitalin tuoneet tulokset olivat 1,43 ja 9,48. Kuulassa Petri sijoittui seitsemänneksi tuloksella 9,05. Keihäässä sijoitus oli sama 7. tuloksella 35,32.

Raija Muittari kävi hienon ja kovan taistelun N35 sarjan pituushypyn mestaruudesta. Raija oli johdossa ensimmäisen hyppykierroksen jälkeen tuloksella 4,32, mutta menetti johtoasemansa toisella kierroksella 4,55 ponkaisseelle Salon Vilppaan Maija Haartela-Vuorelle. Neljännellä kierroksella Raija hyppäsi kesän parhaansa 4,52 ja pääsi jo kolmen sentin päähän johtotuloksesta. Viimeisellä kierroksella rävähti. Raija ponnisti lukemat 4,56 jolla voitti kultamitalin yhden sentin erolla kanssakilpailijaansa.

Tauno Malmelin yllätti M65 sarjan kuulantyönnössä lyömällä useita voittajasuosikkeina pidettyjä urheilijoita. Tauno työnsi viidennellä kierroksella parhaansa 12,19 joka toi hänelle kultamitalin yhden sentin erolla hopeamitalistiin.

Sanna Rajala otti omansa N30 5 000m.n kävelyssä voittamalla kultamitalin ajalla 27.25,15. Moukarinheitossa Sanna heitti hopealle tuloksella 29,73 ja keihäässä tulos 24,03 riitti tällä kertaa kymmenenteen sijaan.

Antti Miihkinen palasi vaikean vuoden jälkeen kuularinkiin puolustamaan viimevuotista mestaruuttaan. Antin paluukisa onnistui loistavasti, kun hän pukkasi M35 sarjan kuulakisan voittoon hyvällä tuloksella 12,47.  Keihäskin lähti Antin kädestä mukavasti tulokseen 49,25 jolla sijoittui kilpailussa viidenneksi.

Jenni Sundell ponnisti korkeushypyn N35 sarjan mestariksi tuloksella 1,37.

Hopeamitalit saavutettiin tuloksilla: Minna Koivuniemi N50 korkeus 1,31, Eeva Kadenius N30 korkeus 1,37, Heikki Yli-Erkkilä M80 kuula 11,70, Pekka Kemppi M55 400m aitajuoksu 1.21,27, Reijo Sundell M70 korkeus 1,39 ja Risto Kemppainen M65 kolmiloikka 9,56.

Pronssimitalit saatiin tuloksilla: Minna Koivuniemi N50 80m aitajuoksu 14,10 ja pituushyppy 4,49, Pekka Kemppi M55 3 000m estejuoksu 13.07,48 ja Risto Kemppainen M65 300m aitajuoksu 1.00,27

Muut tulokset olivat: Annika Suominen N35 moukari 31,73 (4.), painonheitto 10,10 (4.), kiekko 20,90 (7.) ja kuula 8,37 (8.), Maire Sundell N65 kuula 6,73 (5.), Reijo Sundell M70 kuula 11,30 (5.), Toivo Venäläinen M65 5 000m 25.25,33 (6.) ja 10 000m 54.59,19 (7.), Jouko Miihkinen M65 seiväs 2,40 (7.) sekä Antti Maisi M55 10 000 m 41.07,83 (8.).

Aikuisurheilun kilpailukausi jatkuu vielä pitkälle syyskuun puolelle. Syyskuun alussa Veteraanien EM-kilpailuun Italian Venetsiaan on Vihdistä lähdössä neljä urheilijaa. Ensi kesän kilpailuista mainittakoon Pohjoismaiden Mestaruuskilpailut, jotka järjestetään Lohjalla heinäkuun alkupäivinä. Tavoitteita riittää jokaiselle etenkin kun näihin kilpailuihin ei ole tulosrajoja ja kaikki ovat tervetulleita kilpailemaan tulostasosta riippumatta.