Aikuisurheiluliitto: Hannu Rautopuro hallitukseen, Maija-Liisa Mertanen palkittiin

25.11.2017

Vihdin Urheiluveteraanit sai tärkeän mandaatin Suomen Aikuisurheiluliitossa kun seuran puheenjohtaja Hannu Rautopuro valittiin SAUL:n hallitukseen. Valinta tapahtui liiton syyskokouksessa Jyväskylässä 25.11.-17.

Kokouksessa oli mukana edustajia 31 aikuisurheiluseurasta ympäri maata. Osanotto oli näin runsas, koska esillä oli liiton ja aikuisurheilun tulevaisuuden kannalta erittäin tärkeä asia. Jyväskylän Kenttäurheilijat oli tehnyt esityksen SAUL:n lakkauttamisesta ja liittämisestä Suomen Urheiluliittoon (SUL). Esitys oli etukäteen suorastaan pöyristyttänyt aikuisurheilun kenttää. Kokousväki kaatoikin esityksen ylivoimaisella enemmistöllä, ja päätti jatkaa SAUL:n toimintaa itsenäisenä liittona. Perusteluissa korostettiin voimakkaassa nosteessa olevan aikuisurheilun itsemääräämisoikeutta ja kunnioitusta. Perustuuhan toiminta pääosin palkattomaan vapaaehtoistyöhön. Liiton puheenjohtajaksi valittiin uudelleen Tapio Lindroos Tampereelta. Kokouksessa julkistettiin myös SAUL:n uusi toiminnanjohtaja: hän on espoolainen Oki Vuonoranta, joka aloittaa tehtävässä 1.1.2018.

Syyskokous päättyi iltajuhlaan, jossa SAUL palkitsi vuoden parhaat urheilijat. Vihdin Maija-Liisa Mertanen sai merkittävän tunnustuksen, hänet palkittiin vuoden kävelyurheilijana 2017.