Vauhdittomien hyppyjen SM-kisoista 12 mitali

16.1.2017

SAUL.n Vauhdittomien hyppyjen mestaruuksista kilpailtiin tänä vuonna Jyväskylässä. Vauhdittomissa hypyissä kilpaillaan kolmessa lajissa, korkeushypyssä, pituushypyssä ja kolmiloikassa.  Kilpailusarjat ovat  naisille ja miehille viiden vuoden välein 30 vuotiaista alkaen.

Vihdin urheiluveteraanien kokonaismitalisaalis oli Jyväskylästä 12 mitalia, joista peräti 8 oli kultamitaleita, yksi hopeamitali ja 3 pronssimitalia täydensi  mitalien kokonaismäärän.

Minna Koivuniemi ja Terho Solja tekivät triplan eli hattutempun voittaessaan sarjojensa kaikki kolme mestaruutta. Minna sarjassa N45 tuloksilla korkeus 118, pituus ennätystuloksellaan 2,56 ja kolmiloikka. Terho sarjassa M85 korkeus 88, pituus 1,98 ja kolmiloikka 5,15.

Kultamitaliin ylsivät myös Jukka Heinänen M55-sarjan korkeudessa tuloksella 139, sekä Reijo Sundell M65-sarjan pituudessa 2.66 tuloksella.

Ainoa hopeamitali ripustettiin Petri Koranderin kaulaan M50-sarjan korkeuskilvan päätteeksi. Petri hyppäsi tulosen 145, myös kilpailun voittaja ylitti saman korkeuden.

Pronssimitalilla palkittiin: Risto Kemppainen M65-sarjan pituudessa 2,62 kantaneella hypyllä. Reijo Sundell M65-sarjan kolmiloikassa tuloksella 7,45. kolmannen pronssimitalin sai Petri Korander M50-sarjan kolmiloikasta 7,55 kantaneilla loikilla.