Iisalmen SM-kisoista 18 mitalia Maija-Liisa tuplamestari

10.8.2016

VIHDIN URHEILUVETERAANEILLE 18 SM-MITALIA

Maija-Liisa Mertaselle kaksi Suomen mestaruutta

Perinteikäs Sankarniemen urheilukenttä oli tänä vuonna näyttämönä, kun Aikuisurheiluliiton Yleisurheilun Suomen mestaruuksista kisailtiin Iisalmessa 5.-7.8. Kisoihin oli ilmoittautunut 950 urheilijaa. Vihdin Urheiluveteraanit olivat liikkeellä 15 urheilijan joukkueella. Joukkueen menestys oli jälleen loistava, vaikka muutama aiemmin menestynyt urheilija joutui jättämään tämän vuoden SM-kisan väliin. Vihdin Urheiluveteraanien mitalisaalis oli kaikkiaan 18 mitalia, joista peräti kuusi kappaletta oli kultaista. Hopeamitaleita kerättiin neljä ja pronssisia kahdeksan kappaletta.

Joukkueen menestynein urheilija oli tällä kertaa Maija-Liisa Mertanen kahdella ylivoimaiseen tapaan voitetulla kultamitalilla. Perjantaina Maija-Liisa käveli voittoon 5000m.n kävelyssä ajalla 32.19,06. Eroa hopeamitalistiin syntyi roimat neljä ja puoli minuuttia. Välipäivänä lauantaina Maija-Liisa veti henkeä osallistumalla keihäänheittoon sijoittuen siinä neljänneksi uudella seuraennätystuloksella 23,11. Sunnuntaina Maija-Liisa oli jälleen radalla. Nyt vuorossa oli 400m.n ratakierros ja tuloksena toinen kultamitali viiden sekunnin marginaalilla seuraavaan juoksijaan. Aika 77,33 on myös N55-sarja uusi seuraennätys.

Rea Kivikko heitti moukarinheiton N50-sarjan mestaruuden Vihtiin 33,67 kantaneella heitolla. Rean toinen mitali oli pronssinen ja tuli kuulantyönnöstä tuloksella 9,14. Kiekossa tulos 21,28 oikeutti hänet neljänteen sijaan ja painonheitossa viides sija irtosi tuloksella 8,62.

Esko Kuutti voitti totuttuun tapaan keihäänheiton mestaruuden tuloksella 41,70. Mitali irtosi myös kuulantyönnöstä tuloksella 12,20 jolla sijoittui pronssimitalille. Kiekossa ja painonheitossa Esko sijoittui neljänneksi tuloksilla 34,50 ja 16,03. Esko kilpaili sarjassa M70.

Heikki Yli-Erkkilä on myös kesto menestyjiä, eikä tehnyt poikkeusta tälläkään kertaa. Kuulantyönnön M75-sarjan mestaruus tuli hänelle tuloksella 12,14.

Pasi Moisander käveli 10 000m aikaan 59.32,75 ja palkintona M40-sarjan Suomen mestaruus. Vain pari tuntia rankan kävelyurakan jälkeen Pasi oli jälleen starttiviivalla, nyt edessä oli 3000m.n esteet. Pasi taivalsi estematkan aikaan 13.52,75 yltäen siinä pronssimitalille.

Ilpo Liuska kilpaili menestyksekkäästi M50 sarjassa, voittaen kolme mitalia. 100m.n finaalissa Ilpo juoksi ajan 12,60 ja nousi hyvin ajoitetulla kurotuksella hopeamitalille 0,01 sekunnin erolla kilpakumppanistaan, alkuerän voitto heltisi hieman paremmalla ajalla 12,56. Hopeaa tuli myös 100m.n aitajuoksusta ajalla 16,84. Pituushypyssä Ilpo ponnisti pronssimitalille tuloksella 5,06.

Veikko Tarkkio ylitti seiväshypyssä 220 ja sijoituksena SM-hopeaa. Painonheitossa 7,258 kiloinen rautapallo lensi lukemille 12,78 jolla irtosi pronssimitali. Veikko kilpaili sarjassa M75.

Tauno Malmelin sijottui hopealle M65-sarjan kuulantyönnössä työnnettyään tasaisen sarjan parhaaksi 12,46. Keihäänheitossa 38,71 kantanut kaari toi viidennen sijan.

SM-pronssille ylsivät Annika Suominen N30 sarjan kiekonheitossa tuloksella 21,46 ja Reijo Sundell M65 korkeudessa tuloksella 145 sekä Toivo Kukkonen M80 sarjan 5000m.n kävelyssä ajalla 48.01,80.