Vauhdittomista 18 mitalia

21.1.2016

Kaikki Tulokset     Seurapisteet Tulokset

VIHDIN URHEILUVETERAANIT MIESTEN SARJAN PARAS SEURA VAUHDITTOMIEN HYPPYJEN SM-KILPAILUISSA

Suomen Aikuisurheiluliiton mestaruuksista kilpailtiin Myllypuron Liikuntamyllyssä 17.1.-16. Osallistujamäärä oli jälleen kaikkien aikojen suurin. Ennakkoilmoittautuneiden määrä oli 190, mikä ylittää usealla kymmenellä aikaisempien vuosien osallistujien määrän. Kisojen tulostaso nousi myös korkeaksi, uusia Suomen ennätyksiä eri ikäluokissa kirjattiin kahdeksan. Totuttuun tapaan Vihdin Urheiluveteraanien menestys oli jälleen loistava. Miehissä seura oli jopa kilpailujen paras seura keräten 79 pistettä, toiseksi sijoittunut Helsingin Kisa-Veikot jäi kymmenen pisteen päähän. Vihdin naiset sijoittuivat kuudenneksi, edelle pääsivät vain suurten kaupunkien seurat. Miesten ja naisten yhteenlasketuissa pisteissä Vihti sijoittui hienosti neljänneksi. Voiton vei Jyväskylä keräten 137 pistettä erittäin vahvan naisjoukkueen ansiosta, toiseksi tuli Helsingin Kisa-Veikot pistein 130, kolmanneksi sijoittui Tamperelainen Kunto-Pirkat pisteillä 122 ja neljänneksi sijoittuneen Vihdin pistemäärä oli 105. Kisoihin osallistui kaikkiaan 53 urheiluseuraa. Mitaleita Vihdin Urheiluveteraanit keräsivät komean saaliin 8 kultaista- ja 8 hopeista- sekä 2 pronssista mitalia. Yhteensä mitaleita kertyi 18 kpl.

Parhaasta henkilökohtaisesta menestyksestä vastasi Esko Kuutti vieden jälleen kerran kaikki M70 sarjan jaossa olleet kolmen lajin kultamitalit. Eskon vauhdittoman pituushypyn voittotulos 2,67 jäi uupumaan vain yhden cm:n voimassaolevasta M70-sarjan Suomen ennätyksestä. Kolmiloikan ja korkeushypyn mestaruudet tulivat tuloksilla 7,58 ja 119.

Kahteen mestaruuteen ja yhteen hopeaan ylsi Risto Kemppainen M65 sarjassa. Risto nappasi kultamitalit korkeushypyssä 134 ylityksellä ja pituudessa venyttäen tuloksen 2,68, kolmiloikassa oli tyytyminen hopeamitaliin hyvällä tuloksella 7,65.

Terho Solja kilpaili hienosti kunnioitettavassa M85-sarjassa voittaen pituushypyssä kultamitalin kahden sentin erolla monivuotisesta kilpakumppanistaan Lappeenrannan Raimo Kietäväisestä. Terhon voittotulos oli 2,08. Pituuden kullan lisäksi Terho sai kaksi hopeamitalia, kolmiloikasta tuloksella 5,20 ja korkeudesta tuloksella 93.

Yhteen kultamitaliin ponnistivat Harri Sundell M60-sarjan kolmiloikassa 8,25 kantaneilla loikillaan sekä Jukka Heinänen M50-sarjan korkeudessa ylitettyään hienosti 146.

Minna Koivuniemi teki loistavat tulokset N45-sarjan pituudessa ja kolmiloikassa hopeamitalit tuoneet hypyt kantoivat tuloksiin 2,51 ja 7,19. Vaikka Minna hieman epäonnistui bravuurilajissaan korkeushypyssä niin tulos 107 riitti myös hopeasijalle, Minnalle siis yhteensä kolme hopeamitalia.

Reijo Sundell saavutti kaksi mitalia M65-sarjassa, hopeamitalin korkeushypystä hypättyään tuloksen 134, sekä pronssimitalin pituushypystä tuloksella 2,65. Kolmiloikassa hän sijoittui neljänneksi tuloksella 7,38.

Anne Nurmi sarjassa N55 ylitti korkeudessa voittajan kanssa saman tuloksen 107 mutta aikaisemmat pudotukset ratkaisivat sijoitukset, Annelle kuitenkin hienosti hopeamitali. Pituudessa Annen tulos 2,06 riitti sijalle 7.

Ensikertaa aikuisurheilijoiden kisoihin osallistunut Annika Suominen nappasi heti pronssimitalin N30-sarjan kolmiloikassa tuloksella 5,53. Pituudessa Annika sijoittui neljänneksi hypättyään 1,95.

Muut vihtiläisten tulokset:

N55 Kolmiloikka 4.) Maija-Liisa Mertanen 6,02. M75 korkeus 4.) Veikko Tarkkio 102. M50 Korkeus 4.) Jouni Komulainen 134. M50 Kolmiloikka 4.) Jouni Komulainen 6,90, N45 Korkeus 5.) Sirkka-Liisa Eloranta 101, M80 korkeus 6.) Toivo Kukkonen 87. M50 Pituus 6.) Jouni Komulainen 2,42. M65 Korkeus 7.) Jouko Miihkinen 110. N55 pituus 8.) Maija-Liisa Mertanen 2,01. M80 Kolmiloikka 8.) Toivo Kukkonen 4,34. M65 Kolmiloikka 8.) Jouko Miihkinen 6,42. N45 Pituus 9.) Sirkka-Liisa Eloranta 1,98. M80 Pituus 9.) Toivo Kukkonen 1,77. M65 Pituus 9.) Jouko Miihkinen 2,25.

Vihdin Urheiluveteraanit vastasi näiden kisojen järjestelyistä yhdessä Helsingin Kisa-Veikkojen kanssa. Tämän vuoden kilpailu oli neljäs vauhdittomien SM-kisa joita seura on ollut järjestämässä, joko yksin tai kumppanin kera. Edellisen kerran vuonna 2008 kisa vietiin läpi samalla organisaatiolla kuin tämänkin vuoden kilpailu, silloin myös Liikuntamyllyssä. Vuosina 1998 ja 1993 kilpailut pystyttiin vielä järjestämään Nummelan ylä-asteen liikuntasalissa. Ilman aktiivista talkoohenkeä ei näin mittava projekti onnistu, tästä suuri kiitos Vihdin Urheiluveteraanien toimitsijoille. Kilpailun läpi viemiseksi tarvittiin lähes kuuden kymmenen henkilön organisaatio. Niinpä sunnuntaiaamuna Vihdistä kohti Myllypuroa lähti lähes neljänkymmenen toimitsijan ja viidentoista urheilijan joukko erilaisia tehtäviä hoitamaan.