Kaksi mitalia EM-halleista Puolan Torunista

31.3.2015

VIHTIIN KAKSI EM-MITALIA PUOLAN HALLIKISOISTA

Anne Nurmelle hopeaa ja Reijo Sundellille pronssia

Aikuisurheilijoiden kymmenennet yleisurheilun EM-hallikilpailut järjestettiin tänä vuonna Torunissa . Torun on hieman yli 200 000 asukkaan kaupunki Luoteis-Puolassa. Kisat vietiin läpi Torunin uudessa, upeassa ja ehkä Euroopan parhaassa yleisurheiluhallissa. Onnistuneesti järjestetyt kisat näkyivät myös Live-lähetyksenä Netti-TV:ssä. Tämän vuoden kilpailuihin oli ilmoittautunut yli 2400 urheilijaa 38 maasta. Suomalaisia oli mukana 93. Suomalaisittain kilpailut menivät erittäin hyvin. Virallisessa mitalitilastossa Suomi oli seitsemäs, mutta mitalien määrässä mitattuna jopa neljäs Saksan, Puolan ja Iso-Britanian jälkeen.

Vihdin Urheiluveteraaneille tämä hallikauden huipentuma oli myös menestyksekäs. Kotiin tuomisina oli kaksi Euroopan mestaruusmitalia sekä kaksi pistesijaa. Anne Nurmi saavutti hopeaa Suomen 4x200m.n viestijoukkueessa. Anne juoksi viestin kolmannen osuuden ja piti hyvin takanaan Espanjan ja Saksan joukkueet tullen vaihtoon jo toisena Iso-Britanian johtaessa kilpailua. Ankkuri osuudella sijoitukset eivät enää muuttuneet joten Suomeen N55 sarjan hopeamitalit joukkueella Tarja Kailajärvi, Annikka Savolainen, Anne Nurmi ja Anna-Liisa Salminen. Reijo Sundell ylsi pronssille M65-sarjan korkeushypyssä. Kisassa Saksan urheilijat ottivat kaksoisvoiton. Euroopan mestaruuden vei Hans-Theo Nieder toisena Gerhard Wenzke molemmilla tulos 157. Kolmannen sijan Reijo jakoi Norjan Jan Kristian Olsenin kanssa tasatuloksella 148, kun molemmat ylittivät kaikki korkeudet ensimmäisillä yrityksillä, oli palkintona molemmille pronssiset mitalit. Latvian Valdis Cela ylitti myös 148, mutta pudotukset aikaisemmista korkeuksista pudottivat sijoituksen viidenneksi. Reijo osallistui myös kuulantyöntöön ollen siinä seitsemäs tuloksella 11,07. Anne juoksi myös 60m.n pikamatkan, sijoittuen alkuerässään neljänneksi ajalla 9,76 ja oli ensimmäinen loppukilpailun ulkopuolelle jäänyt juoksija. Keihäänheitossa Anne sai tuloksen 17.15 sijoittuen sillä kuudenneksi ja pituudessa tuloksen 3,52 joka riitti sijaan yksitoista.