Kausi avattiin Vauhdittomien hyppyjen SM kisoilla seuran saaliina18 mitalia

25.1.2015

SM-HYPYISTÄ 9 KULTAA URHEILUVETERAANEILLE

Vihdin Urheiluveteraanit sai lentävän lähdön kaudelle 2015

Vauhdittomien hyppyjen SM-kipailut avasi perinteisesti Aikuisurheiluliiton mestaruuskilpailu vuoden. Kisat käytiin tänä vuonna Pajulahden urheiluopistolla la 24.1. Vihdin Urheiluveteraaneilla oli liikkeellä todella iskukykyinen joukkue. Seuran pistemäärä viimevuoteen verrattuna nousi 50%.  Viime vuonna kerättiin 71 pistettä, niin tämän vuoden saalis oli peräti 105 pistettä. Mitaleitakin kertyi mahtavat 18 kappaletta, joista puolet eli 9 oli kultamitaleita, 5 hopeista- ja 4 pronssista mitalia. Suuri kiitos menestyksestä kuuluu myös ensikertalaisille jotka ennakkoluulottomasti lähtivät mukaan hankkimaan seuralle arvokkaita SM-pisteitä.

Kisojen menestynein urheilija oli jälleen Esko Kuutti, joka on ollut näissä mittelöissä voittamaton jo useita vuosia. Nyt M70 sarjassa tuli jälleen kolme kultamitalia. Kolmiloikassa Esko loikki uuden SE:n tuloksella 7.65, korkeuden ja pituuden kultamitalit tulivat tuloksilla 123 ja 2.65.

Minna Koivuniemi hallitsi kisojen kovatasoisinta naisten sarjaa N45. Minna saavutti kaksi kultamitalia sekä yhden pronssimitalin loistavilla tuloksilla. Vauhditon korkeus paikaltaan hypättynä 125 ja pituudessa tasajalkaponnistuksella hypätty tulos 2.53 ovat huikeita tuloksia, tulos sivuaa myös sarjan voimassa olevaa Suomen ennätystä. Näillä tuloksilla napattiin kultamitalit kotiin, vaikka mukana oli nimekkäitä kansainvälisestikin menestyneitä urheilijoita. Pronssia tuonut kolmiloikka oli niin ikään tasokas kilpailu, Minna hävisi voittajalle vain viisi senttiä tuloksella 7.20.

Reijo Sundell oli myös oivassa vedossa. M65 sarjan lajeista irtosi kaksi kultaista- ja yksi hopeinen mitali. Pituudessa voittotulos 2.75 jäi vain yhden sentin voimassa olevasta SE-tuloksesta. Korkeudesta kultaa irtosi tuloksella 135. Hopeinen mitali tuli kolmiloikasta 7.56 kantaneilla loikilla.

Harri Sundell palasi kahden vuosikymmenen jälkeen vauhdittomiin, sarjaan M60. Eikä paluu hullummin sujunutkaan, kultamitali entisessä bravuurilajissaan korkeushypyssä tuloksella 142, sekä hopeamitalit pituudesta ja kolmiloikasta hyvillä tuloksilla 2.73 ja 8.19.

Petri Korander puolusti menestyksekkäästi viimevuoden mestaruuttaan korkeushypyssä. Mestaruuteen tarvittiin kuitenkin seitsemän senttiä parempi tulos kuin viime vuonna. M50 sarjan kultamitalin varmistui nyt 146.n komealla ylityksellä. Pituudessa Petri venytti lukemat 2.79 joka riitti neljänteen sijaan. Kolmiloikassa tuloksena oli kuudes sija 7.73 kantaneilla loikilla.

Risto Kemppainen ylsi myös kolmen mitalin kerhoon M65 sarjassa. Pituushypyssä hopeamitali tuli tuloksella 2.70, sekä pronssimitalit korkeudesta 126 ylityksellä ja kolmiloikasta tuloksella 7.55.

Jouni Komulainen M45 venyi erinomaisesti korkeushypyssä parantaen ennätystään useaan otteeseen päätyen lopulta tulokseen 137. Tästä palkintona hienosti hopeamitali. Jouni osallistui myös pituuteen ja kolmiloikkaan, sijoitus pituudessa 12. tuloksella 2.39, kolmiloikassa sijoitus 10. tuloksella 7.04.

Sirkka-Liisa Eloranta saavutti pronssimitalin N40 sarjan korkeushypyssä tuloksella 97. Pituushypyssä Sirkka-Liisa ponnisti lukemat 2.00 sijoittuen sillä kuudenneksi.

Arvi Kykkänen sijoittui kuudenneksi M75 sarjan pituudessa sekä kolmiloikassa tuloksilla 2.20 ja 589. Veikko Tarkkio oli niin ikään kuudes M70 korkeudessa tuloksella 105. Toivo Kukkonen oli M80 sarjan pituuden 7. tuloksella 1.89 ja kolmiloikan 8. tuloksella 4.64.