13 mitalia SM-vauhdittomista Vihdin Urheiluveteraanit neljänneksi paras seura

21.1.2014

VIHDIN URHEILUVETERAANIT NELJÄNNEKSI PARAS SEURA PORIN SM-KISOISSA

Suomen Aikuisurheiluliiton vauhdittomien hyppyjen mestaruuksista miteltiin Porissa ennätyksellisen 170.n urheilijan kesken. Aikaisempien vuosien tapaan Vihdin Urheiluveteraanit oli jälleen näiden kisojen kärkipään seuroja. Tällä kertaa sijoitus oli seurojen välisessä pistekilpailussa neljäs, kolmellatoista mitalilla ja kuudella pistesijalla. Urheiluveteraanien saavuttamista SM-mitaleista 6 oli kultaisia, 3 hopeista- ja 4 pronssista mitalia. Korkeushyppy oli vihtiläisittäin menestyksekkäin laji sillä kultamitaleista 4 tuli korkeudesta.

Esko Kuutti M70 oli kisojen menestynein miesurheilija, ainoa joka voitti sarjassaan kaikkien kolmen lajin SM-tittelin. Eskon kultamitalisarja oli: pituus 2,67, kolmiloikka 7,43 ja korkeus 124. Pituushypyn tulos jäi vain yhden sentin voimassa olevasta SE-tuloksesta. Esko on hallinnut vauhdittomien hyppyjen kilpailuja niin suvereenisesti viime vuosina, ettei ole hävinnyt yhtään kilpailua 2000-luvun puolella.

Minna Koivuniemi voitti kolme mitalia sarjassaan N45. Korkeushypyssä Minna osoitti taistelijan luonteensa ottamalla siinä Suomen mestaruuden erittäin jännittävien ja venymistä vaativien vaiheiden jälkeen. Kultamitali ratkesi Minnan ylitettyä riman korkeudelta 124. Pituudessa Minna hyppäsi hopealle tuloksella 2,44 ja kolmiloikassa pronssille tuloksella 6,94.

Anne Nurmi haki Porista myös kolme SM-mitalia, kirkkain eli kultainen tuli N55 sarjan korkeushypystä tuloksella 106. Anne ylitti myös seuraavan korkeuden 109 joka olisi ollut uusi SE-tulos mutta tuomari oli siinä kohdin erittäin tarkkana ja hylkäsi hypyn jalan pienen sivuttaisliikkeen takia. Annen kaksi pronssimitalia tulivat pituudesta ja kolmiloikasta tuloksilla 2,18 ja 6,16.

Petri Korander osallistui ensimmäistä kertaa SM-tason kilpailuihin. Paremmin ei debyytti olisi voinut alkaa kun Petri ponnisti Suomen mestaruuden M50 sarjan korkeushypyssä ylitettyään 139. Kolmiloikassa hän nousi kolmospallille hypättyään 7,52. Pituushypyssä tulos 2,65 oikeutti viidenteen sijaa.

Terho Solja M80 oli tällä kertaa kahden mitalin mies. Pronssiset mitalit tulivat korkeudesta tuloksella 100 ja pituudesta 2,13 kantaneella hypyllä. Kolmiloikassa Terhon oli tasaisessa kilpailussa tyytyminen viidenteen sijaa tuloksella 5,43.

Risto Kemppainen M60 ponnisti kolme nelos-sijaa. Olkapääkivun takia Risto ei saanut hyppyihinsä täyttä tehoa ja tulokset jäivät jonkin verran viimevuoden vastaavista.  Riston tulokset olivat, pituudessa 2,67, kolmiloikassa 7,60 ja korkeudessa 121.

Jouni Komulainen ylitti korkeudessa 127 jolla sijoittui M45 sarjan viidenneksi, kolmiloikkatulos 6,74 oikeutti yhdeksänteen sijaan.

Veli-Matti Laitinen sijoittui kahdeksanneksi M45 sarjan korkeudessa tuloksen ollessa 121.