15 mitalia vauhdittomien SM-kilpailuista. Anne Nurmi ja Esko Kuutti hattutemppuun

24.1.2013

Anne Nurmi Ja Esko Kuutti hattutemppuun vauhdittomien hyppyjen SM-kilpailuissa

Vauhdittomien hyppyjen SM-kilpailu su 20.1. Tampereella avasi tämän vuoden hallikauden arvokisasarjan. Kilpailulajeina vauhdittomissa hypyissä on pituus, korkeus ja kolmiloikka, joissa suoritus tehdään paikaltaan tasaponnistuksella molemmilla jaloilla yhtäaikaisesti. Tälläkin kertaa kisa oli vihtiläisittäin erittäin menestyksekäs. Kaikkiaan viidentoista mitalin saalis koostui kahdeksasta kultamitalista, viidestä hopea- ja kahdesta pronssimitalista. Anne Nurmi ja Esko Kuutti kunnostautuivat ripustamalla sarjojensa kaikki kolme jaossa ollutta kultamitalia kaulaansa. Risto Kemppainen onnistui myös mukavasti kahdella kultamitalilla.

Anne Nurmen mestaruudet N55-sarjassa tuoneet tulokset olivat: pituus 2,15, kolmiloikka 6,22 ja korkeus 106.

Esko Kuutti hallitsi Annen tavoin M70-sarjaa. Esko otti kolme Suomen mestaruutta varsin ylivoimaisesti kovan luokan tuloksilla. Pituudessa tulos 272 ylittää voimassa olevan tämän sarjan Suomen ennätyksen, koska Esko saavuttaa vaaditun iän vasta kesällä ei tulos ole ennätyskelpoinen. Kolmiloikka tulos 7,57 on myös huippuluokkaa, korkeudessa mestaruustulos oli 125.

Risto Kemppainen kunnostautui kahdella mestaruudella sarjassaan M60. Pituushypyn voitto tuli Ristolle erittäin tiukan ja tasaväkisen kisan jälkeen. Jännittävässä kisassa kaikki mitalistit hyppäsivät saman tuloksen 2,77. Kultamitali ratkesi Riston hyväksi toiseksi parhaan tuloksen perusteella jolla Risto venytti 2,75. Kolmiloikan mestaruus tuli selvemmin numeroin 7,89. Korkeushypyssä tulos 1,25 toi hänelle viidennen sijan.

Minna Koivuniemi N40 sarjassa avasi veteraaniurheilu-uransa loistavasti kolmella hopeamitalilla ja hyvillä tuloksilla. Minna ponnisti vauhditonta pituutta 2,45, kolmiloikkaa 6,60 ja korkeutta 117. Minna oli aktiiviaikanaan 80-luvun lopulla hyvä kansallisen tason urheilija ja edusti Suomeakin muutamissa juniorien maaotteluissa. tuolloin hän kilpaili tyttönimellään Natri. Hänen ennätyksensä olisivat tänä päivänäkin kovaa luokkaa Suomessa, pituushypyssä ennätys 6,06, korkeudessa 177 ja otteluennätys yli 5000 pistettä.

Terho Solja M80 on hyvä esimerkki kunnon ylläpitämisen ja aktiivisuuden merkityksestä, ”pomppua” löytyy vielä yli kahdeksankymppisenä. Jälleen kerran Terho nousi palkintopallille kolmesti. Pituudessa ja kolmiloikassa hopeaa tuloksilla 2,20 ja 6,00, korkeushypyssä pronssimitali 98 ylityksellä.

Jouni Komulainen kilpaili M45 sarjassa. Korkeushypyssä hän sijoittui pronssimitalille tuloksella 107.  Kolmiloikassa sijoitus oli kahdeksas tuloksella 6,66 ja pituudessa yhdeksäs tuloksella 2,29.

Sirkka-Liisa Eloranta hyppäsi korkeutta 96 cm sijoittuen sillä viidenneksi N40 sarjassa. Vauhdittomassa pituudessa meni 1,96 sijoittuen sillä kahdeksanneksi.

Veikko Tarkkio osallistui ainoastaan korkeushyppyyn, tulos 110 toi hänelle neljännen sijan M70 sarjassa.